Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Detox ponúka odmenu za informácie o podpaľačovi
Zdielať na

Detox ponúka odmenu za informácie o podpaľačovi

Zdroj: greenpeace.org

Požiar, ktorý v Detoxe vypukol, patril k jednému z najväčších v hlavnom meste.

Konateľ banskobystrickej spoločnosti Detox Loránt Vojček ponúka odmenu 100-tisíc korún tomu, kto má akékoľvek informácie o páchateľovi, ktorý založil v júni minulého roka požiar v zbernom stredisku odpadu spoločnosti Detox v bratislavskej Petržalke.

Dnes je už toto zberné stredisko kompletne vyčistené a odovzdané spoločnosti Centralchem.

Požiar, ktorý v Detoxe vypukol, patril k jednému z najväčších v hlavnom meste. Pri vyšetrovaní jeho príčin zasahovalo takmer dvesto hasičov a stále nie je ukončené.

V areáli bývalého závodu Matador mal Detox štyri roky vytvorené zberné stredisko na odpad z takmer celého západného Slovenska. Po roztriedení ho rozvážal na likvidáciu aj ďalšie zhodnocovanie. Vo vetranej hale však vznikol z doteraz neznámych príčin požiar so škodou za viac ako päť miliónov korún.

Práce spojené s likvidáciou vyše 500 ton odpadu si doteraz vyžiadali ďalšie dva milióny korún a spolu s geologickými prácami a sanáciou požiaroviska dosahujú až šesť miliónov korún.

Ako povedal pri odovzdávaní kompletne vyčisteného priestoru bývalého zberného strediska odpadu v okrajovej časti Petržalky projektový manažér Detoxu Marek Ďureček, "záväzok odstrániť všetky následky požiaru ešte pred tohtoročnými Vianocami si firma splnila bez zvyšku".

Zdielať na

Najčítanejšie správy