Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zamestnanci továrne kradli súčiastky na televízory
Zdielať na

Zamestnanci továrne kradli súčiastky na televízory

Zdroj: SITA/AP/Ng Han GuanúILUSTRAčNé

Zamestnanci jednej z trnavských tovární kradli podľa polície zo svojho závodu súčiastky, LCD panely aj poskladané televízory.

Zamestnanci jednej z trnavských tovární kradli podľa polície zo svojho závodu súčiastky, LCD panely aj poskladané televízory. Informovala o tom dnes policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Z krádeží a predaja nakradnutého tovaru polícia podozrieva približne sedem ľudí. Pri domových prehliadkach zaistili komponenty za viac ako milión korún. Podľa informácií ČTK sa škoda stala spoločnosti Sony.

Zaistené veci zmizli ešte v novembri. "Zo skladových priestorov ich vynášali prevažne zamestnanci firmy. Celkovo sa im podarilo vyniesť súčiastky a komponenty na skompletizovanie asi sto kusov televízorov," spresnila hovorkyňa. Dodala, že tovar našla polícia pri dvoch raziách v obciach Horné Orešany a Lošonec koncom minulého týždňa.

Do krádeží a predaja bolo podľa Linkešovej zapletených asi sedem ľudí vo veku od 19 do 40 rokov. "Televízory predávali náhodným osobám, ale aj prostredníctvom rôznych inzerátov," poznamenala.

V prípade obvinenia a preukázania viny im hrozí väzenie do desať rokov. Podľa polície trestné stíhanie môže hroziť aj kupujúcemu, ak vie, že predávaná vec je kradnutá.

Niekoľkomiliónovým krádežiam, z ktorých boli podozriví pracovníci, už v minulosti na Slovensku čelili aj automobilky KIA Motors, PSA Peugeot Citroën a Volkswagen.

Zdielať na

Najčítanejšie správy