Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poľovník našiel pozostatky obete vraždy
Zdielať na

Poľovník našiel pozostatky obete vraždy

Zdroj: Helene Jutras/ilustračné

Išlo o odkrytý hrob, v ktorom bola kostra človeka. Na mŕtvole sa našli bodnorezné rany. Obeť pravdepodobne zomrela na vykrvácanie do pohrudničnej dutiny.

Nezvyčajný nález objavil poľovník v nedeľu neďaleko obce Slovenská Ľupča v okrese Banská Bystrica. Išlo o odkrytý hrob, v ktorom bola kostra človeka. Hrob pravdepodobne odkryla lesná zver.

"Doposiaľ neznámy páchateľ v období od začiatku mája do konca júla tohto roku, na nezistenom mieste, fyzicky napadol doposiaľ neznámu osobu, ktorú úmyselne usmrtil. Viackrát ju bodol nezisteným predmetom do hrudníka a do boku, čím jej spôsobil bodnorezné rany na hrudníku vpravo vpredu, vľavo vpredu a na ľavom boku. Dve rany zasiahli ľavú časť pľúc. Príčinou smrti bolo vykrvácanie do pohrudničnej dutiny," informovala o náleze banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Páchateľ telo zakopal v lesnom poraste na mieste zvanom Suchá Driekyňa v katastri obce Slovenská Ľupča. "Ide o osobu mužského pohlavia vo veku okolo 18 rokov, obeť bola extrémne štíhlej postavy, vysoká približne 180 cm, mala výrazne zúženú a predĺženú lebku," uviedla policajná hovorkyňa.

Pri kostre boli nájdené aj časti oblečenia: modrošedé alebo krémové tričko s dlhým rukávom s nápisom D & X JEANS ATHLETIC DEPT 78, dlhé modré rifľové nohavice veľ. č. 30 a plátené sieťované topánky svetlej farby.

"Polícia preveruje všetky informácie, ktoré sa nachádzajú v databáze nezvestných osôb, ktoré zodpovedajú veku, pohlaviu a času nahlásenia nezvestnosti," informovala. Vyšetrovateľ začal v nedeľu trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy, začo hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy