Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovenka vraj podvodom získala od Rakúska 250.000 eur
Zdielať na

Slovenka vraj podvodom získala od Rakúska 250.000 eur

Zdroj: Esparta Palma/ilustračné

Najmenej o 250.000 eur (6,6 milióna korún) sa obohatila štyridsaťjedenročná Slovenka, ktorá tehotným krajankám údajne podvodne zariaďovala v Rakúsku sociálne dávky a získané peniaze od štátu si potom nechávala.

Najmenej o 250.000 eur (6,6 milióna korún) sa obohatila štyridsaťjedenročná Slovenka, ktorá tehotným krajankám údajne podvodne zariaďovala v Rakúsku sociálne dávky a získané peniaze od štátu si potom nechávala. Údajná páchateľka bola už zatknutá a teraz je vo väzbe, informovala dnes podľa agentúry APA viedenská polícia.

Slovenka podľa vyšetrovateľov prihlasovala tehotné ženy vo fiktívnych rakúskych firmách a po pôrode pre ne žiadala od rakúskeho štátu prídavky na dieťa, rodinné prídavky a ďalšie sociálne príspevky. Tieto peniaze však neposielala novopečeným matkám na Slovensko, ako im sľúbila, ale nechávala si ich pre seba.

Údaje podvedených krajaniek využívala podľa polície tiež k uzavieraniu zmlúv s rakúskymi mobilnými operátormi, na ich mená si tiež brala pôžičky, ktoré nesplácala.

Všetko vyšlo najavo tento rok v apríly, keď sa na políciu obrátilo päť oklamaných Sloveniek. Rakúske úrady predpokladajú, že podvedených žien bude oveľa viac. Proti nim vraj zatiaľ žiadne vyšetrovanie vedené nie je.

Zdielať na

Najčítanejšie správy