Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štrnásťročný Ivan neprežil útok sekerou
Zdielať na

Štrnásťročný Ivan neprežil útok sekerou

Zdroj: Marcel Hol/ilustračné

Štrnásťročný Ivan, ktorého ešte v pondelok 10. decembra napadol sekerou o tri roky starší Ondrej z Jasova, zomrel v nedeľu v nemocnici.

Štrnásťročný Ivan, ktorého ešte v pondelok 10. decembra napadol sekerou o tri roky starší Ondrej z Jasova, zomrel v nedeľu v nemocnici. Vyšetrovateľ brutálny čin prekvalifikoval z pokusu vraždy na vraždu. Stále však nie je známe, prečo Ondrej chlapca napadol.

Podľa informácií košickej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej Ondrej odmietol vypovedať. Páchateľ je po rozhodnutí súdu vo vyšetrovacej väzbe.

Incident sa stal minulý pondelok pred rodinným domom v Jasove v okrese Košice okolie. Ondrej tupou stranou sekery udrel do zátylku 14-ročného Ivana. Po páde na zem ho ešte niekoľkokrát udrel sekerou do hlavy a ušiel. Okoloidúci svedkovia privolali záchranku aj políciu.

Ivan mal zlomenú lebečnú kosť a pomliaždený mozog, v košickej nemocnici ho ihneď operovali. Do obce po incidente smerovalo viacero policajných hliadok, aby páchateľa zadržali. Ondreja našli na povale v jednom z rodinných domov. Trestná sadzba za takýto brutálny čin je 15 až 20 rokov, keďže ide o mladistvého, znižuje sa o polovicu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy