Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hreha nevie o politických tlakoch na jeho odvolanie
Zdielať na

Hreha nevie o politických tlakoch na jeho odvolanie

Zdroj: SITA/Tomaš Benedikovič

Televízia je správne nastavená a odvolanie generálneho riaditeľa by sa jej nemalo dotknúť, myslí si Hreha

Odvolaný riaditeľ STV Radim Hreha nemá dôkazy o politických tlakoch, ktoré by stáli za jeho odvolaním Radou STV. Ako povedal pre médiá už ako exriaditeľ verejnoprávnej televízie, vzhľadom k tomu, v akej pozícii je verejnoprávne médium na Slovensku a celkove v rámci EÚ, "tak netvrdím, že niekde v pozadí nemohli byť aj nejaké takéto vplyvy, ale ja osobne som sa s tým nestretol".

Zdôraznil, že nikto z politikov ho v poslednom období nijako neatakoval, neovplyvňoval, ani sa mu nevyhrážal. "Priznám sa, že i pre mňa to dnešné rozhodnutie bolo trošku prekvapením," povedal Hreha. Napriek tomu však hlasovanie o svojom odvolaní už tri - štyri mesiace očakával.

STV je v súčasnosti podľa Hrehu správne nastavená. Jeho dnešné odvolanie by sa STV nemalo dotknúť. "Rozhodne na obrazovke by to divák nemal pocítiť," povedal. Hreha, o ktorého odvolaní dnes rozhodlo desať členov rady STV, čo je zákonné minimum, sa dnes musí zbaliť a opustiť svoju kanceláriu.

Ako povedal médiám, po dlhom čase si dá aspoň tri poldeci. Zvažuje, že využije svoje skúsenosti a zostane na slovenskej mediálnej scéne pôsobiť v rámci lobingu, PR.

Zdielať na

Najčítanejšie správy