Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Majitelia psov dostali podmienku
Zdielať na

Majitelia psov dostali podmienku

Zdroj: Jhn Manoogian/ilustračné

Psy behali na mieste, kde to nariadenie zakazovalo. Pri naháňaní zachytili a zhodili ženu, ktorá si pri páde pomliaždila mozog a následne o desať dní zomrela.

Okresný súd v Trenčíne dnes udelil podmienečné tresty dvom mužov z Novej Dubnice, ktorých psy v marci ťažko zranili Boženu Rostásovú. Na následky zranenia 61-ročná žena zomrela.

Miroslav Tomášek (27) a Patrik Daniš (25) boli so psami pred kinom Panorex, kde ich pustili behať napriek tomu, že to všeobecno záväzné nariadenie zakazuje.

Stafordširský teriér a americký buldog pri naháňaní zachytili a zhodili ženu, ktorá si pri páde pomliaždila mozog. O desať dní žena zomrela v nemocnici.

Podľa súdu sa mladí muži dopustili prečinu usmrtenia. Na základe dohody o vine a treste, ktorú samosudkyňa schválila, dostal Tomášek 16-mesačný trest s rovnakou dobou odkladu, Daniš dostal tiež 16 mesiacov, so 14-mesačným odkladom. Rozsudok je právoplatný.

"Ťažko sa vyjadrovať. Je to tragédia a strata pre celú rodinu," povedal syn zosnulej Michal Rostás. Podľa neho by si muži nezaslúžili ísť do väzenia, lebo to bola nehoda, ktorá sa môže stať komukoľvek.

Zároveň dodal, že ich to neospravedlňuje a podobné nešťastie sa pri nezodpovedných psičkároch môže stať znovu.

"Je mi to ľúto, bola to neskutočná náhoda. Je to veľké poučenie do života," povedal novinárom po súde Daniš, ktorý má podľa vlastných slov psa aj naďalej.

Zdielať na

Najčítanejšie správy