Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý motocyklista nabral policajta, hrozí mu 12 rokov
Zdielať na

Opitý motocyklista nabral policajta, hrozí mu 12 rokov

Okresný súd v Trenčíne termín hlavného pojednávania s motocyklistom neurčil, lebo vznikne nový súd a ten bude muža súdiť.

Okresný súd v Trenčíne mal dnes vytýčiť termín hlavného pojednávania s 25-ročným Jánom I. z Podolia v okrese Nové Mesto nad Váhom. Muž v apríli opitý zrazil na motorke policajta, čím mu spôsobil ťažké zranenia.

Vzhľadom k tomu, že od 1. januára opätovne vznikne Okresný súd Nové Mesto nad Váhom, prípad bude spadať do jeho kompetencie. Trenčiansky súd preto nerozhodol a vec odročil na neurčito.

"Novomestský súd určí termín verejného zasadnutia, na ktorom preskúma obžalobu, zákonnosť dôkazného materiálu a pokiaľ budú splnené zákonné podmienky, nariadi hlavné pojednávanie a určí rozsah dokazovania,"
uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Motocyklista Ján 15. apríla tohto roku počas cesty z pohostinstva v Podolí zbadal hliadku, ktorá mu dávala znamenie na zastavenie. Keďže si bol vedomý, že pil, nechcel zastaviť. Zranený policajt vypovedal, že motocyklista na Honde 650 pred nimi podradil, pridal plyn a predpokladal, že sa mu obaja vyhnú.

"Jedného policajta obišiel a následne narazil motocyklom do druhého policajta, ktorý stál pri služobnom aute. Policajta náraz odhodil do auta, spadol na zem a utrpel ťažké zranenia - pomliaždenie mozgového tkaniva, viacpočetné zlomeniny a odreniny, ktoré si vyžiadali liečenie 2,5 mesiaca," informoval Tarabus. Ján mal viac ako 2,2 promile alkoholu v krvi.

"Obvinený sa na dnešnom verejnom zasadnutí vyjadril, že má záujem začať s prokurátorom konanie o dohode o vine a treste. Prítomná prokurátorka uviedla, že prokurátor nemá záujem začať takéto konanie," dodal Tarabus.

Ján je obžalovaný zo zločinu útoku na verejného činiteľa, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy