Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obvodný úrad uzavrel prípad opitých učiteliek
Zdielať na

Obvodný úrad uzavrel prípad opitých učiteliek

Zdroj: Natalia Balcerska/ilustračné

V priestupkovom konaní uložil 38-ročnej Dagmar M. peňažnú pokutu 1 800 korún, voči jej 56-ročnej kolegyni Ľubici K. konanie o priestupku zastavil.

Obvodný úrad v Banskej Bystrici právoplatne uzavrel kauzu dvoch učiteliek, ktoré sa opili počas školského výletu. V priestupkovom konaní uložil 38-ročnej Dagmar M. peňažnú pokutu 1 800 korún.

Voči jej 56-ročnej kolegyni Ľubici K. konanie o priestupku zastavil, lebo obvinená skutok nespáchala. Pre agentúru SITA to dnes uviedol zamestnanec správneho orgánu Obvodného úradu v Banskej Bystrici Pavel Mozoláni.

Učiteľky zo Základnej školy na Ďumbierskej ulici v Banskej Bystrici boli v máji minulého roka na trojdňovom školskom výlete s deviatakmi v Hronci pri Brezne. Alkohol požívali učiteľky i žiaci. Dokonca jeden chlapec upadol do bezvedomia a museli ho hospitalizovať. Staršej z učiteliek namerali viac ako dve promile alkoholu a mladšej o pol promile menej. Učiteľky po udalosti prišli o zamestnanie.

Prokurátor to kvalifikoval ako prečin ohrozovania mravnej výchovy a obžalobu na učiteľky podal Okresnému súdu v Brezne. Sudkyňa však vec odstúpila na konanie Obvodnému úradu v Banskej Bystrici ako priestupok na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami.

Správny orgán vydal rozkaz o uložení sankcie za spáchaný priestupok obom učiteľkám. Kým Dagmar M. peňažný trest prijala, Ľubica K. podala voči rozhodnutiu odpor a správny orgán musel vytýčiť ústne pojednávanie, počas ktorého učiteľka obhájila svoje tvrdenia, že vo veci je nevinná.

Zdielať na

Najčítanejšie správy