Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Minister Kaliňák sa vzdal svojho platu
Zdielať na

Minister Kaliňák sa vzdal svojho platu

Minister vnútra Robert Kaliňák nám potvrdil, že ponuku, že sa vzdá svojho platu myslel celkom vážne. <b>VIDEO: hádka, pri ktorej minister Kaliňák ponúkol svoj plat </b>

Minister vnútra Robert Kaliňák trvá na tom, že je ochotný vzdať sa svojho ministerského platu. Vraj to nebol len nepremyslený výsledok hádky s podpredsedom SDKÚ-DS Ivanom Miklošom. Ten by mal do stávky vložiť svoj poslanecký plat. Uzavreli ju v relácii TV JOJ De Facto.

Takýmto kurióznym spôsobom vyvrcholil spor oboch politikov okolo vinice, ktorú v roku 2002 kúpil predseda Smeru Robert Fico. Jeho stranícky kolega nepochybuje, že súčasný premiér dodrží svoj sľub a na pozemku je rozhodnutý udržať vinohrad. Vo svojom tvrdení išiel dokonca ešte ďalej a vyhlásil, že v najbližších rokoch sa podľa neho nebude stavať ani na okolitých pozemkoch.

Ivan Mikloš ministra vnútra upozornil, že neďaleko Ficovho pozemku už jeden domček stojí. Na výzvu moderátora Daniela Krajcera poslanec za SDKÚ-DS iba prikývol, takže nie je celkom jasné, či prijal Kaliňákovu „hodenú rukavicu“ a stavil sa s ním. Ak áno, do stávky by mal vložiť svoj poslanecký plat.

Aj dva dni po relácii De Facto však zostáva otázne, či pôjde o mesačný, alebo ročný plat, lebo ani na opakované naliehanie D. Krajcera to ani Kaliňák, ani Mikloš nechceli spresniť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy