Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deti chcú od Ježiška mobil, lyže či snowboard
Zdielať na

Deti chcú od Ježiška mobil, lyže či snowboard

Zdroj: Ralph Unden

Deti i dospelí, ktorí sa rozhodnú Ježiškovi napísať, sa môžu tešiť na odpoveď i malý darček.

Deti, ktoré tento rok už stihli napísať Ježiškovi, by pod vianočným stromčekom videli najradšej mobil, lyže alebo snowboard.

V listoch s adresou 999 99 Ježiško, ktoré sa zhromažďujú na pošte v Rajeckej Lesnej, nechýbali ani prosby o počítačové hry, lego, macka Pú či autíčko na diaľkové ovládanie.

ČTK to povedala Andrea Pivarčiová zo Slovenskej pošty, ktorá Vianočnú poštu pripravila už po deviaty raz.

"Prvé listy Ježiškovi prišli už 29. októbra od bratov zo Zvolena, hoci Vianočná pošta oficiálne odštartovala 24. novembra. Okrem jednotlivcov posielajú želania aj kolektívy napríklad zo základných škôl a škôlok," dodala Pivarčiová.

Deti i dospelí, ktorí sa rozhodnú Ježiškovi napísať, sa môžu tešiť na odpoveď i malý darček. Vo svojom liste stačí len uviesť svoju adresu. Okrem Slovákov sa každoročne so svojimi vianočnými želaniami Ježiškovi zverujú aj cudzinci. Vo Vianočnej pošte tak nechýbajú odkazy z Česka, Rakúska, Nemecka, Talianska, Francúzska, Libanonu, Kuvajtu či Kanady.

"Tento ročník pošty pre Ježiška vyhodnotíme v januári budúceho roka. Potom budeme vedieť povedať, či sa podarilo prekonať vlaňajších 85.000 listov," pripomenula hovorkyňa Slovenskej pošty. Počas doterajších ôsmich ročníkov Vianočnej pošty prišlo Ježiškovi približne 800.000 listov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy