Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pojednávanie v kauze exmanažéra FC opäť odročili
Zdielať na

Pojednávanie v kauze exmanažéra FC opäť odročili

Exmanažér, ktorý zbil svoju priateľku, známu plavkyňu Katarínu Jonecovú, musí na súd ešte počkať.

Ďalšie pojednávanie v kauze exmanažéra futbalového klubu 1. FC Košice Petra H., obžalovaného z ublíženia na zdraví s následkom smrti, ktoré sa malo konať v stredu 28. novembra na Okresnom súde Košice II, sa opäť neuskutoční.

Dôvodom je tentoraz práceneschopnosť predsedníčky senátu. Podľa hovorkyne Krajského súdu v Košiciach Marcely Gálovej bolo pojednávanie odročené na 16. januára.

Petrovi H. obžaloba kladie za vinu to, že 7. septembra 2002 v nočných hodinách zbil svoju priateľku, známu plavkyňu Katarínu Jonecovú. Stalo sa to bezprostredne po tom, čo si prečítal esemesku, ktorá prišla na jej mobil a ona sa vzápätí priznala, že má intímneho priateľa. Po úderoch upadla do hlbokého bezvedomia, z ktorého sa už neprebrala a o štyri a pol mesiaca zomrela.

Pojednávanie v tejto kauze bolo už viackrát z rôznych dôvodov odročené. Splnomocnenec poškodených, advokát Ivan Vanko pre agentúru SITA uviedol, že v zmysle judikatúry Európskeho súdneho dvora je celé trestné konanie v tejto kauze "už naozaj neprimerane dlhé". V januári by pojednávanie malo pokračovať vypočúvaním ôsmich svedkov a znalcov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy