Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajtov syn figuruje v prípade mladých autičkárov
Zdielať na

Policajtov syn figuruje v prípade mladých autičkárov

Zdroj: Mick Stanic/ilustračné

Martinskí policajti zadržali päticu autičkárov vo veku 18 a 20 rokov, ktorí len v priebehu novembra vykradli najmenej desať áut v Martine a okolí.

Polícia v uplynulých dňoch zadržala v Martine päticu mladíkov od 18 do 20 rokov, ktorí tento mesiac vykradli najmenej desať automobilov. Podľa šéfa krajskej polície v Žiline Františka Poslucha bol medzi zlodejmi aj syn jedného z martinských policajtov. Mladíkom v prípade dokázania viny pred súdom hrozia až tri roky väzenia.
    

"Podľa našich zistení bol medzi páchateľmi i 19-ročný syn policajta. Budem sa zaoberať otázkou, či náhodou nedošlo k zneužitiu určitých informácií u samotného policajta," upozornil Posluch.
    

Zlodeji podľa polície vykrádali vozidlá odstavené pri martinských nákupných centrách, z ktorých potom neopatrným motoristom ukradli peniaze, doklady, mobily, firemné pečiatky či dokumenty. Celkovo spôsobili škodu za viac než 450.000 korún. Polícia pri domových prehliadkach našla časť ukradnutých vecí, ktoré vráti pôvodným majiteľom.
    

Podľa Poslucha sa po zadržaní skupiny zlodejov v Martine a okolí znížil počet vykradnutých áut o 70 percent. Policajný šéf však nevylúčil, že mladíci budú vo vlámaniach do vozidiel pokračovať, lebo sudca rozhodol o ich stíhaní na slobode.
    

Polícia na Slovensku ročne eviduje tisícky prípadov krádeží vecí z automobilov. Mnohí motoristi zlodejom uľahčujú prácu, keď si v autách ako vo výkladných skriniach nechávajú fotoaparáty, notebooky, kamery, peňaženky či autorádiá. Počas zimy sa zlodeji často zameriavajú i na lyžiarsky výstroj.

Zdielať na

Najčítanejšie správy