Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podvodníčka s bytmi podľa polície zarobila 16 miliónov korún
Zdielať na

Podvodníčka s bytmi podľa polície zarobila 16 miliónov korún

V posledných troch rokoch vylákala peniaze od minimálne 28 záujemcov o byty po neplatičoch. <b>VIDEO: Pozrite si spoveď poškodených</b>

Najmenej 16 miliónov korún nezákonne zarobila podľa polície živnostníčka z Liptovského Mikuláša na podvodoch s bytmi. V posledných troch rokoch vylákala peniaze od minimálne 28 záujemcov o byty po neplatičoch, ktorým sa neoprávnene predstavila ako členka predstavenstva stavebného bytového družstva.

Novinárom to dnes v Žiline povedali zástupcovia polície. Pripustili, že podvodníčke naleteli aj jeden bývalý a dvaja terajší policajti.
    

"Obvinená 50-ročná žena je teraz vo väzbe. Poškodení sú z okolia Liptovského Mikuláša. Predpokladáme, že časom sa ukáže, že poškodených bolo ešte viac," spresnila vyšetrovateľka Hana Brisudová.
    

Žene podľa nej hrozí za podvody v prípade preukázania viny pred súdom až 15 rokov väzenia. Obvinenú živnostníčku údajne poznali mnohí obyvatelia Liptovského Mikuláša, lebo ku nej chodili na kozmetiku či manikúru.
    

"Skontaktoval som sa v januári s obvinenou s tým, že nám môže lacnejšie a rýchlejšie sprostredkovať byt. Zložili sme zálohu asi 250.000 korún s tým, že do dvoch mesiacov nám zabezpečí kúpu bytu. Nič sa však nedialo, stále to odďaľovala. Pred mesiacom sme na ňu podali trestné oznámenie," povedal jeden z poškodených policajtov.

Zatiaľ netuší, kedy sa mu záloha vráti. Podľa vyšetrovateľov totiž podvodníčka všetky peniaze od záujemcov o byty stihla minúť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy