Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vianočné mestečko otvoria 2. decembra
Zdielať na

Vianočné mestečko otvoria 2. decembra

Zdroj: joj.sk

Nitrania si opäť vychutnajú atmosféru Vianoc.

Vianočné mestečko otvoria v Nitre na Svätoplukovom námestí 2. decembra.

Vianočný sortiment a občerstvenie ponúkne 30 drevených stánkov, ktoré budú otvorené do 21. decembra denne od 10:00 do 19:00, maximálne do 22:00. Ako informovala Slávka Stráňaiová z mestského úradu, vo vianočnom kultúrnom programe pripravilo mesto podujatia, ktoré potešia deti, vnesú nádych tradície a rozoznejú ulice vianočnou hudbou.

V nedeľu 9. decembra zavíta do Nitry Mikuláš. Najprv navštívi Staré divadlo, potom prejde so svojím sprievodom pešou zónou na Svätoplukovo námestie. Tam bude pripravené rozprávkové divadlo Ako si anjelici prali krídelká a čerti sa učili lietať, pečené prasa a veľkolepý pyromuzikálový ohňostroj.

"Neodmysliteľnú súčasť adventných chvíľ tvoria koledy a hudba, ktorá vo vianočnej Nitre zaznie v podaní speváckych zborov, folklórnych a speváckych skupín i dychovej kapely," uviedla ďalej Stráňaiová. Chrámové koncerty v Piaristickom kostole svätého Ladislava prinesú okrem kolied aj vystúpenie Marcely Laiferovej či Trojkráľový koncert so zoskupením Amadeus Chor.

Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina budú Vianoce s punčom, tradičnými dobrotami a programom materských a základných škôl 15.decembra. So starým rokom sa Nitra rozlúči koncertom skupín Profil, The Red One, The Fire, Gorgoija, Metalinda a Gladiátor na Svätoplukovom námestí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy