Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyhláška ministerstva zdravotníctva poplietla políciu
Zdielať na

Vyhláška ministerstva zdravotníctva poplietla políciu

Všetci taxikári, ktorí platili policajtom pokuty za chýbajúci psychotest, môžu žiadať peniaze späť. <b>VIDEO: rozhovor s Andreou Poláčikovou z Prezídia Policajného zboru SR</b> Viac v Novinách TV JOJ

Zdá sa, že vyhlášky ministerstva zdravotníctva zamotali hlavu nie len taxikárom, ktorí pôvodne mali absolvovať psychologické vyšetrenia ale aj právnikom. Všetci taxikári, ktorí platili policajtom pokuty za chýbajúci psychotest, môžu žiadať peniaze späť.

Zákon, ktorý o tom hovorí je napísaný viac ako nezrozumiteľne. A práve jeho tvorcovia – ministerstvo zdravotníctva hrá teraz mŕtveho chrobáka.

Koľko právnikov toľko vysvetlení zákona. Tak je to v prípade taxikárov a ich povinnosti mať alebo nemať psychologické vyšetrenie. Ešte pred dvoma týždňami sme vás informovali, že ich mať musia. Našli sme však nedostatok v zákone, ktorý hovorí o opaku. Do tohto zistenia boli dokonca pomýlení aj policajti.

A preto, že podľa zákona z roku 1991 je aj taxikár – živnostník vodičom z povolania tak musí mať psychotest. Málokto si však všimol dodatok podľa ktorého musia mať psychotesty len vodiči áut s viac ako 8 miestami na sedenie.
Potvrdila to aj zástupkyňa hovorcu Prezídia PZ Andrea Poláčiková.

Za psychotest si museli všetci tí, ktorí ho absolvovali samozrejme zaplatiť. Od 900 do 1500 korún.

Prečo je zákon napísaný tak, že mu nikto nerozumie, sme nezistili. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva s nami totiž nekomunikuje od kedy sme jej položili otázky.

Ako to teda je, nevieme, isté je, že policajti to už riešiť nebudú.

Zdielať na

Najčítanejšie správy