Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na východe postavia zábavný park Vtáčie údolie
Zdielať na

Na východe postavia zábavný park Vtáčie údolie

Zdroj: www.wordartsolutions.com/ilustračné

S výnimkou Disneylandu v Paríži bude projekt Vtáčie údolie neďaleko Humenného jedinečný v celej Európe.

Holandská spoločnosť Darc Leisure plánuje na ploche 450 hektárov neďaleko Humenného vybudovať tematický zábavný park Vtáčie údolie. Celková investícia sa odhaduje na 100 až 125 miliónov eur. S výstavbou začne investor v máji 2008, o rok neskôr, pri príležitosti zavedenia eura na Slovensku, by mala byť otvorená prvá jeho časť.

S výnimkou Disneylandu v Paríži bude projekt Vtáčie údolie jedinečný v celej Európe. Hlavnou atrakciou budú tri stredne veľké zábavné parky s rôznymi témami, založené na grandióznosti a bohatej histórii Slovenska. Nebudú chýbať ani rôzne športové areály vrátane golfového ihriska a lyžiarskeho svahu. Súčasťou projektu budú stajne, jazdecký klub a zvierací park.

Ako informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková, ide o projekt verejno-súkromného partnerstva. PSK ako zástupca verejného sektora v tomto projekte poskytne pozemky, zabezpečí potrebnú infraštruktúru a inú pomoc. Projekt predstavia a definitívne sa o ňom rozhodne na zasadnutí zastupiteľstva PSK v utorok 4. decembra.

Súkromný partner (Darc Leisure) vyvinie koncepty cestovného ruchu a zabezpečí financovanie, výstavbu a stavebný dozor. V jeho réžii bude aj uvedenie zábavného parku na trh, jeho riadenie a manažment, tiež priame a nepriame zamestnávanie a zaškolenie zamestnancov.

Darc Leisure a jej zakladatelia majú dlhoročné skúsenosti v podnikaní vo sfére cestovného ruchu a zábavy. Sú držiteľmi ceny "APPLAUSE AWARD" za najlepší tematický park na svete.

Zdielať na

Najčítanejšie správy