Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koalícia je v kríze
Zdielať na

Koalícia je v kríze

Pondelkové rokovanie koaličnej rady sa skončilo krachom. S najväčšou pravdepodobnosťou preto, lebo premiér Fico žiada aj politický trest za nezodpovedné šafárenie so štátnym majetkom. <b>VIDEO: pozrite sa do zákulisia, čo vám žiadna televízia neukázala</b>

Vládna koalícia sa dostala do krízy. Na fungovanie samotnej vlády to zatiaľ nemá vplyv, ale rokovanie koaličnej rady na pôde ĽS-HZDS sa skončilo predčasne. Podľa všetkého preto, lebo sa pohádali Robert Fico a Vladimír Mečiar.

Nikto nechce povedať nič konkrétne a koaliční partneri sa dohodli aspoň na tom, že dianie na rokovaní nebudú komentovať. Najdôslednejší v tomto smere bol premiér Robert Fico, ktorý rovnakým spôsobom prišiel, ako aj odišiel. Najmä jeho odchod – predčasný – však naznačuje, že v koalícii je napätie, aké už dávno nebolo.

Podľa dostupných informácií je hlavným problémom zotrvanie Miroslava Jureňu na poste ministra pôdohospodárstva. Robert Fico nastolil túto otázku naozaj zásadne, nakoľko žiada vyvodiť nielen prípadnú trestno-právnu, ale aj politickú zodpovednosť za to, že štát prišiel o jedny z najlukratívnejších pozemkov, ktoré predstavujú vyše miliardovú hodnotu. Je zrejmé, že to nebola neúmyselná chyba a navyše sa ukazuje, že Ficov zámer – dostať pozemky naspäť do rúk štátu – nemá nádej na úspech.

Najviac zhovorčivý bol šéf Slovenskej národnej strany Ján Slota. Ten si myslí, že koalícia ide ďalej a na rozdiel od ľudí z vedenia ĽS-HZDS sa nedomnieva, že jej hrozí krach. Taktiež odmieta tvrdenie, že by sa R. Fico a V. Mečiar pohádali. Očakáva, že prerušené rokovanie koaličnej rady bude pokračovať ešte tento týždeň.

Trpezlivé čakanie reportérky TV JOJ Jany Dibákovej pred sídlom ĽS-HZDS sa jej vyplatilo. Predstavitelia strany tam zostali ešte dlho po rokovaní koaličnej rady, aby sa poradili, ako ďalej. Vladimír Mečiar odchádzal domov vysmiaty a na otázky odpovedal v dobre nálade. Tvrdenie o koaličnej kríze nevyvracal a potvrdil náhle prerušenie zasadania koaličnej rady pre nezhody vládnych partnerov.

Pozrite si autentický rozhovor s ministrom pôdohospodárstva Miroslavom Jureňom.

Téme sa aj dnes budú venovať Noviny TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy