Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po operácii jej v bruchu zabudli chirurgické rúška
Zdielať na

Po operácii jej v bruchu zabudli chirurgické rúška

Chirurgický materiál začal v jej tele hnisať a hrozilo, že pacientka umrie. Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ. <b>VIDEO: výpoveď pacientky</b>

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou potrestá zvolenskú nemocnicu. Zistili totiž závažné pochybenie lekárov, ktorí operovali 49-ročnú pacientku z Očovej. Nemocnica dostane pokutu za to, že pani Eve v bruchu po operácii zabudli chirurgické rúška s kovovými krúžkami. Chirurgický materiál začal v jej tele hnisať a hrozilo, že pacientka umrie.

Viac ako polroka prežila pani Eva s chirurgickými rúškami a kovovými krúžkami zašitými v bruchu. Zabudli ich tam zvolenskí lekári pri operácii hrubého čreva.

Hoci mala pani Eva bolesti, lekári jej stav ignorovali. Sama si preto dala urobiť vyšetrenia v banskobystrickej nemocnici. Až tam sa dozvedela šokujúcu pravdu. Zahnisané predmety v jej tele boli doslova časovanou bombou a ohrozovali jej život. V banskobystrickej nemocnici ju operovali doslova v hodine dvanástej.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou udelí nemocnici za závažné pochybenie pracovníkov pokutu. Výška sankcie však zatiaľ nie je stanovená.

Vyjadrenie vedenia zvolenskej nemocnice k tomuto prípadu sa nám získať nepodarilo. Pani Eva je však rozhodnutá nemocnicu žalovať a bude žiadať aj odškodné.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy