Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na mítingu vystúpila Slovenská pospolitosť, polícia nezasahovala
Zdielať na

Na mítingu vystúpila Slovenská pospolitosť, polícia nezasahovala

Zdroj: SITA/Michal Burza

Približne štyri desiatky účastníkov sa dnes zišli v centre hlavného mesta na demonštrácii, ktorú zorganizovalo združenie Iniciatíva za slobodu slova.

Približne štyri desiatky účastníkov sa dnes zišli v centre hlavného mesta na demonštrácii, ktorú zorganizovalo združenie Iniciatíva za slobodu slova. Na zhromaždení vystúpili aj ľudia zo Slovenskej pospolitosti, ktorá je obviňovaná z pravicového extrémizmu.

Na poriadok počas akcie dozerala polícia, proti demonštrantom však nezasiahla. Podobný míting vlani úrady zakázali, napriek tomu polícia vtedy zadržala niekoľko zhromaždených ľudí.
    

"Prišli sme upozorniť na porušovanie slobody slova, práv a osobných slobôd zo strany vládnej moci, polície," povedal novinárom vodca občianskeho združenia Slovenská pospolitosť Ivan Sýkora.

S príhovorom k účastníkom zhromaždenia, medzi ktorými boli väčšinou nakrátko ostrihaní mladí muži, vystúpil tiež bývalý šéf zakázanej politickej strany Slovenská pospolitosť Marian Kotleba.
    

Demonštráciu ohlásili a zvolali rovnako ako pred rokom Tomáš Bečky a Michal Laššák. Podľa Karola Panczu z bratislavskej mestskej časti Staré mesto nahlásili do 500 účastníkov. Napokon sa ich na Hodžovom námestí pred prezidentským palácom zišlo podstatne menej.
    

Na zhromaždenia chcú 17. november, deň boja za slobodu a demokraciu, využiť v centre mesta aj ďalší organizátori. Protestný míting proti súčasnej vláde Roberta Fica na Námestí SNP naplánovala napríklad mimoparlamentná Občianska konzervatívna strana.

Zdielať na

Najčítanejšie správy