Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Boss autíčkarov je už v chládku
Zdielať na

Boss autíčkarov je už v chládku

Nitrianskym policajtom sa podarilo usvedčiť jedného z bossov autičkárskej mafie na Slovensku. <b>VIDEO: pátracia akcia</b>

Nitrianskym policajtom sa podarilo usvedčiť jedného z bossov autičkárskej mafie na Slovensku. Prefíkanému 33-ročnému zlodejovi áut zo Serede  sa doposielal vždy podarilo bez dolapenia uniknúť. Na policajne naháňačky bol dokonale pripravený. Aj koncom septembra sa mu v Janíkovciach pri Nitre, keď ho policajti dokonca postrelili pomocou kumpánov podarilo ujsť. Nie však nadlho, pretože 10. novembra cez víkend, ho dolapili.

33-ročnému autičkárovi Martinovi, ktorý je známejši pod prezývkou Bruno sa  stala osudnou práve naháňačka v Janíkovciach. Aj so svojimi kumpánmi sa tu preháňali na dvoch ukradnutých luxusných audinach. Policajti ich okamžite začali naháňať Martin dokonca narazil do policajného auta.

Nitriansky policajti po zlodejoch okamžite začali pátrať. Martina dolapili, no po jeho kumpánoch aj naďalej pátraju. Ich údajný šéf Martin sa však už tak skoro ku kradnutiu áut nedostane.  Je možné, že bude usvedčený aj  v ďalších prípadoch. Martin už teraz sedí vo väzbe a hrozí mu 3 až 8 rokov väzenia.

Ako vyzerala policajná naháňačka:

V noci z 25. na 26. septembra sa pri nitrianskych Janíkovciach odohrala policajná naháňačka ako z akčného filmu.

Policajná hliadka spozorovala osobné Audi A3 prechádzať vysokou rýchlosťou touto obcou. Podozrivé auto začali policajti ihneď prenasledovať. V krátkej dobe sa ku Audi A3 pridalo aj iné osobné auto – Audi RS6 s bratislavským evidenčným číslom. Vodiči nerešpektovali viaceré výzvy polície na zastavenie.

Audi A3 prenasledované policajnou hliadkou vošlo do slepej ulice. Tu zastalo a  vodič vybehol z auta a unikal k poliam. Policajná hliadka auto okamžite zablokovala a prenasledovala unikajúceho vodiča. Pod rúškom tmy sa im ho však dostihnúť nepodarilo.

Iná policajná hliadka prenasledovala Audi RS6 pohybujúce sa poliami smerom na Dlhú ulicu v Janíkovciach. Policajti opakovane vyzývali vodiča na zastavenie. Zvukové ani svetelné znamenia nerešpektoval a úmyselne narazil do služobného vozidla a vytlačil ho z cesty. Následne Audi RS6 v šmyku narazilo do zábradlia pri ceste. Aj napriek tomu však pokračovalo v jazde. Policajti na zastavenie vozidla použili  výstrely do vzduchu a aj výstrely na kolesá auta, ktoré  Audi RS6 zastavili. Jeho vodič aj napriek výzvam polície z miesta ušiel. 

Policajti ihneď zistili, že bratislavské evidenčné čísla na Audi RS6 boli odcudzené krátko predtým v Šúrovciach, okres Trnava.

TV JOJ

 

V rukách polície však skončili najdôležitejší dôkaz - Audi A3 a Audi RS 6. Toto vozidlo /Audi RS6/ policajti pri zastavovaní  zasiahli 11 strelami. Jedna z nich prevŕtala dvere a prešla sedačkou. Podľa expertízy zasiahla do pravej nohy aj vodiča. Na mieste našli policajní technici aj krvné stopy a skúška DNA potvrdila, že vzorka pochádza od muža a informácie o ňom  dokonca figurovali v národnej databáze. 

Policajti zistili, že obidve vozidlá boli odcudzené svojim majiteľom. Audi RS6 bolo odcudzené 16.9. v okrese Topoľčany svojmu švajčiarskemu majiteľovi a Audi A3 bolo odcudzené len chvíľu predtým v Nitre na Dlhej ulici.

Zatiaľ čo znalci vykonávali expertízy, kriminalisti vykonali rozsiahlu pátraciu akciu, do ktorej sa zapojili viaceré zložky polície.

             

Zdielať na

Najčítanejšie správy