Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V drevárskom podniku Kronospan horelo
Zdielať na

V drevárskom podniku Kronospan horelo

Zdroj: Jon Cage/Ilustračné

Pri požiari sa nik nezranil, škody sa vyšplhali skoro na milión korún.

V prešovskom závode drevárskej firmy Kronospan vypukol včera popoludní požiar, ktorý zasiahol výrobné a skladové priestory firmy. Oheň už dostali hasiči pod kontrolu.

Pri požiari sa nikto nezranil, škoda by podľa predbežného odhadu nemala presiahnuť milión korún, povedal ČTK operačný dôstojník prešovských hasičov Róbert Durkáč.

Horieť začalo okolo 16.00, na mieste zasiahlo 13 hasičov a niekoľko vozidiel. "Oheň sme dostali pod kontrolu po viac ako hodine, dohášanie bude ešte trvať do dvoch hodín," dodal Durkáč. Príčiny požiaru zatiaľ hasiči nevedeli spresniť, v súčasnosti ich vyšetrujú.

V prešovskom závode Kronospan vyrábajú drevené výrobky, najmä plávajúce podlahy, drevené obklady a drevotrieskové dosky. V Prešove spoločnosť podniká od roku 1997, v súčasnosti zamestnáva približne 400 ľudí.

V krátkom čase ide na východnom Slovensku o ďalší požiar výrobnej haly. V pondelok oheň úplne zničil v Jaklovciach haly dvoch spoločností, ktoré vyrábali ploché spoje a káblové zväzky. Škodu majitelia odhadli na vyše 30 miliónov korún.

Zdielať na

Najčítanejšie správy