Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
BKS aj tento rok poskytne nocľah pre bezdomovcov
Zdielať na

BKS aj tento rok poskytne nocľah pre bezdomovcov

Zdroj: Juraj Kubica

Bratislavský samosprávny kraj pomáha pri hľadaní a zabezpečovaní prístrešia pre ľudí bez domova

Bratislavský samosprávny kraj pomáha pri hľadaní a  zabezpečovaní prístrešia pre ľudí bez domova.

Finančne prispieva neziskovým organizáciám, ktoré zabezpečujú sociálne služby, poradenstvo a prevenciu a tiež zriaďuje nočný stacionár na Furmanskej ulici v mestskej časti Lamač.

Nočný stacionár funguje od decembra roka 2003. Je zriadený pri Domove sociálnych služieb pre mentálne postihnutých a Zariadení chráneného bývania, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK.

Aj tento rok otvorí bránu 15. novembra a klientom každý deň od 16-tej do 8 hod. ráno poskytne nocľah, teplú večeru, základné hygienické potreby a čistú posteľnú bielizeň. Má kapacitu 24 lôžok, z toho 8 lôžok pre ženy a 16 pre mužov.

Podmienkou poskytnutia prístrešia je, aby klient nebol pod vplyvom alkoholu. Nočný stacionár môžu ľudia bez domova využívať až do 15. apríla 2008, v prípade nepriaznivého a chladného počasia aj dlhšie. 

Bratislavský samosprávny kraj finančným príspevkom podporuje aj neziskové organizácie, ktoré poskytujú prístrešie a iné sociálne služby. V roku 2007 BSK podporil organizácie:
Domov pre každého – útulok kapacita 27 klientov celoročne, 167 denne, stredisko osobnej hygieny ( dotácia 6 813 000,- Sk),
Depaul Slovensko – útulok veľkokapacitný – novovzniknutý,
Brána do života – aj útulok, kapacita 5 (poskytuje aj iné služby, dotácia celkovo 3 055 000,-Sk),
Domovské vzdelávacie centrum – útulok , kapacita 14 klientov (dotácia 1370 000,-Sk),
Maják nádeje – útulok, kapacita 8 klientov, (poskytuje aj iné služby, dotácia celkovo 2 616 000,-Sk).

Bratislavský samosprávny kraj pri riešení bezdomovectva spolupracuje s Mestskou políciou v Bratislave, s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny a so zdravotníckymi zariadeniami, predovšetkým s nemocnicami. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy