Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Traja násilníci z Rožkovian pred súd
Zdielať na

Traja násilníci z Rožkovian pred súd

Zdroj: TV JOJ

Prokurátor sa odvolal proti pôvodnému verdiktu okresného súdu, ktorý mladíkov nezobral do väzby.

O prepustení troch chlapcov obvinených z brutálneho znásilnenia 55-ročnej ženy z Rožkovian bude ešte rozhodovať prešovský krajský súd. Prokurátor sa totiž odvolal proti pôvodnému verdiktu okresného súdu, ktorý mladíkov nezobral do väzby. ČTK o tom informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

"Krajský súd o tejto veci rozhodne v najbližších dňoch," uviedol Drimák. Mladíci vo veku 14, 16 a 19 rokov podľa polície ženu znásilnili priamo v jej dome. Pomáhal im údajne aj 13-ročný kamarát. Majiteľku najprv bili, neskôr ju traja držali a jeden z nich ju znásilnil. Ženu potom našiel jej syn, ktorý privolal políciu. Po útoku museli zranenú ženu previezť do nemocnice v Prešove, kde sa podrobila operácii.

"Prokurátor trvá na tom, že existujú dôvody na väzbu všetkých troch obvinených," povedal ČTK hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák. Prokurátor sa podľa Spišáka obáva, že by mladíci mohli ujsť, prípadne ovplyvňovať výpovede svedkov či dohodnúť sa na svojich výpovediach.

Okresný súd pri svojom rozhodnutí prihliadol na to, že mladíci doteraz neboli trestne stíhaní. Museli však pred súdom podpísať sľub, že nebudú páchať trestnú činnosť, a že sa k svojej obeti nepriblížia na menej ako päť metrov. Súd mladistvým zakázal piť alkoholické nápoje, navštevovať pohostinstvá a vycestovať do zahraničia. Písomný sľub pred súdom podpísali aj rodičia obvinených.

Devätnásťročnému obvinenému hrozí podľa Drimáka trest do 10 rokov väzenia, dvom mladistvým polovičné testy. Najmladší 13-ročný chlapec nemôže byť stíhaný, keďže trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy