Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti majú väčší problém s dievčatami ako s chlapcami
Zdielať na

Policajti majú väčší problém s dievčatami ako s chlapcami

Zdroj: kr4gin/ilustračné

Od začiatku školského roka našli humenskí policajti v dopoludňajších hodinách v reštauráciách a pohostinstvách 22 záškolákov

V Humennom sa od začiatku tohto školského roka zameriavajú na problém záškoláctva.

Mestská polícia v spolupráci so štátnou políciou a pracovníkmi mestského úradu uskutočnila v dopoludňajších hodinách už tri kontroly reštauračných a pohostinských zariadení, počas ktorých zadržali 22 záškolákov.

Agentúru SITA o tom informoval náčelník mestskej polície Mirko Masica. Na prekvapenie aj samotných policajtov vo väčšine prípadov išlo o dievčatá. "Nám nerobia problém chlapci, ale dievčatá. Tak ako posledný piatok v diskoklube bolo dievča tak opité, až sme museli volať sanitku," prezradil šéf mestskej polície.

Polovica záškolákov boli študenti strednej školy s ukončenou povinnou školskou dochádzkou. Piati študenti boli študentmi prvého ročníka strednej školy a až šiesti sú žiakmi 7., 8. a 9. ročníka základnej školy.

Podľa Masicu zadržaní žiaci a študenti ako dôvod neúčasti na vyučovaní uviedli lekárske prehliadky či ospravedlnenie triedneho učiteľa. "Dôveryhodnosť týchto ospravedlnení vyšetrujeme," dodal náčelník mestskej polície. Policajti pokutujú aj reštauračné a pohostinské zariadenia, ak zistia, že osobám mladším ako 18 rokov podali alkoholické nápoje. Ihneď pokutujeme zamestnancov, ktorí tento nápoj podávali," dodal.

Podobne to platí aj na kontrolu dodržiavania záverečných hodín. V prvom rade by mal čašník konať, to znamená upozorniť 15 - 20 minút dopredu na záverečnú a potom viac nenalievať. Ak to však čašník nedodržiava, dostáva pokutu, konštatoval Masica.

Zdielať na

Najčítanejšie správy