Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia objavila mŕtveho utečenca, ďalších zadržala
Zdielať na

Polícia objavila mŕtveho utečenca, ďalších zadržala

Zdroj: Jason Burwen/ilustračné

Utečenci Slovensko využívajú najmä ako tranzitnú krajinu pri ceste do štátov západnej Európy. Niektorí v nej nájdu tragický konečný cieľ.

Polícia našla v pondelok na hranici s Ukrajinou počas pátracej akcie mŕtveho utečenca. Muž zomrel pravdepodobne na následky podchladenia.

Ďalšieho utečenca z Pakistanu vo veľmi zlom zdravotnom stave previezli do nemocnice v Snine, informovala ČTK Vladimíra Hrebeňáková z ministerstva vnútra.

"Polícia zadržala skupinu ôsmich utečencov z Pakistanu a Indie, z ich výpovedí vyplynulo, že dvaja ľudia pri prechode hranice zablúdili," uviedla Hrebeňáková. Polícia preto začala pátranie, pri ktorom využila aj termokamery a prístroje na nočné videnie. Mŕtve telo nezistenej totožnosti našli policajti na ukrajinskej strane, jeho pozostatky prevzala polícia Ukrajiny.

Polícia v pondelok a dnes ráno našla spolu 17 nelegálnych migrantov z Moldavska, Pakistanu, Indie, Arménska a Ruska. Utečenci Slovensko využívajú najmä ako tranzitnú krajinu pri ceste do štátov západnej Európy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy