Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodejom uľahčili prácu PIN kódy na kartách
Zdielať na

Zlodejom uľahčili prácu PIN kódy na kartách

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Polícia upozorňuje občanov, aby nenosili PIN kód spolu s platobnou kartou a už vôbec ho nepísali priamo na kartu. Po krádeži je dôležité kartu čo najskôr zablokovať. Spôsoby zlodejov sa však vylepšujú.

Bankomatovú kartu s PIN kódom sa podarilo ukradnúť zlodejovi, ktorý úradoval v pondelok v predajni na Textilnej ulici v Košiciach. Mužovi z príručnej tašky ukradol peňaženku s dokladmi a kartou. Z bankomatu následne vybral 10-tisíc korún a majiteľovi vecí spôsobil celkovo 14-tisícovú škodu.

Z lekárne na Rooseweltovej ulici v Košiciach ukradol neznámy páchateľ kabelku s osobnými dokladmi, peniazmi, mobilným telefónom, rôznymi písomnosťami a hlavne bankomatovú kartu s PIN kódom. Zlodej si následne vybral sedemtisíc korún. Viac sa mu nepodarilo, nakoľko už vyčerpal denný limit karty. Majiteľke narobil 15-tisícovú škodu.

V košickom obchodnom centre zase neznámy zlodej využil nepozornosť muža z Bardejova a z bundy mu ukradol peňaženku s osobnými dokladmi, tankovacou kartou a piatimi bankomatovými kartami. Páchateľ následne vybral 20-tisíc korún, celkové škody vyčíslili na 27-tisíc.

Polícia upozorňuje občanov, aby nenosili PIN kód spolu s platobnou kartou a už vôbec ho nepísali priamo na kartu. Po krádeži je dôležité kartu čo najskôr zablokovať. Pri výbere z bankomatu je dobré zakryť klávesy rukou. Spôsoby zlodejov sa však vylepšujú.

Policajti v okolitých krajinách už zaznamenali prípady, keď na bankomate bola nainštalovaná malá nenápadná web kamera, ktorá dokázala zaznamenať PIN kód, zlodeji následne kartu ukradli a nemali žiaden problém vybrať peniaze. Vhodné je aj zvážiť denný limit na výber.

Zdielať na

Najčítanejšie správy