Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za výtržnosti v dueli Trenčín - Žilina nikoho neobvinili
Zdielať na

Za výtržnosti v dueli Trenčín - Žilina nikoho neobvinili

Zdroj: SITA/Dušan Klein

Trenčianska polícia naďalej vyšetruje útok bratislavských chuligánov v zápase 12. kola futbalovej Corgoň ligy medzi Trenčínom a Žilinou (2:2), zatiaľ však nikoho neobvinila

Trenčianska polícia naďalej vyšetruje útok bratislavských chuligánov v zápase 12. kola futbalovej Corgoň ligy medzi Trenčínom a Žilinou (2:2), zatiaľ však nikoho neobvinila. Niekoľko desiatok útočníkov 6. októbra pred koncom zápasu napadlo trenčianskych fanúšikov, v rýchlosti ukradli trenčiansku vlajku a dokopali jedného fanúšika AS.

Útok trval niekoľko desiatok sekúnd a bol zjavne vopred pripravený. Priamo po útoku policajti zadržali troch Bratislavčanov vo veku 21, 19 a 16 rokov. Sú podozriví z výtržníctva, pričom im hrozia dva roky odňatia slobody.

"Polícia zatiaľ v tomto prípade neobvinila konkrétne osoby. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje. V súčasnosti sa spracúvajú ďalšie dôkazy a stotožňujú sa osoby," uviedla pre agentúru SITA trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová. Polícia taktiež predvoláva napadnutých
Trenčanov, z ktorých sa niekoľko aj fyzicky bránilo.

Niektorí útočníci boli zahalení, oblečení v tmavom s nápisom Steinar na chrbte. Na najznámejšej chuligánskej internetovej stránke útok nazvali partizánskou akciou Slovana Bratislava, pričom útoku na Trenčanov mala prechádzať neúspešná snaha konfrontovať sa s trnavskými priaznivcami. Keď sa im to nepodarilo, mali sa autami premiestniť do Trenčína.

Aj keď to vedenie Slovana Bratislava odmietlo, podľa zasahujúcich policajtov a prítomných svedkov to boli práve priaznivci najznámejšieho bratislavského klubu, ktorí Trenčanov napadli. Podľa svedkov im pomáhali aj družobní chuligáni z Brna.

Polícia najbližší zápas Trenčína so Slovanom (v pondelok 12. novembra) pokladá za rizikový. Trenčiansky klub už požiadal o spoluprácu, policajti chystajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia. V živej pamäti sú stále výtržnosti priaznivcov belasých na trenčianskom štadióne z roku 2002.

Zdielať na

Najčítanejšie správy