Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obžalovaní zo znásilnenia sa na súd nedostavili
Zdielať na

Obžalovaní zo znásilnenia sa na súd nedostavili

Zdroj: Mara B./ilustračné

Muži sú obvinení zo znásilnenia s následkom smrti. Dievčina, ktorú násilníci nechali ležať na zemi, totiž zomrela na podchladenie.

Ani jeden z trojice mužov zo Spišskonovoveského okresu obžalovaných zo znásilnenia s následkom smrti sa dnes pred odvolací senát Krajského súdu v Košiciach nedostavil.

Mladistvý Bohuš T. zatelefonoval, že nemôže prísť, pretože stratil všetky doklady, Šimon H. (24 rokov) písomne oznámil súdu, že je práceneschopný a preto žiada o odročenie, Kristián K. (20 rokov) zasa odvolanie, ktoré pôvodne podal proti rozsudku prvostupňového súdu, zobral späť.

Tragická udalosť sa stala 21. decembra 2005 v rómskej osade v obci Rudňany (okres Spišská Nová Ves), kde sa v jednej z garáží konala diskotéka. Podľa obžaloby prokurátora všetci traja obžalovaní využili skutočnosť, že ich známa Barbora H. mala vypité a dohodli sa, že ju znásilnia.

Hodinu pred polnocou ju spoločne vyviedli na "vzduch". Napriek jej nesúhlasu ju odvliekli k smetisku a tam sa na nej všetci vystriedali. Nechali ju ležať nahú na zemi a odišli. Podľa znalcov z odboru súdneho lekárstva sa Barbora H. po znásilnení už nepostavila na nohy a keďže vonku bolo desať stupňov pod nulou, zakrátko u nej došlo k podchladeniu organizmu, zastaveniu srdcovej činnosti a krvného obehu a k následnej smrti.

Okresný súd Košice I v máji uložil Kristiánovi K. trest vo výmere 10 rokov a Bohušovi T., ktorý sa trestného činu dopustil ako mladistvý, vymeral štyri roky. Šimona H. súd spod obžaloby prokurátora oslobodil s tým, že nebolo preukázané, že by sa na skutku podieľal. Podľa informácií, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová, proti prvostupňovému rozsudku podali odvolanie dvaja obžalovaní i prokurátor.

Ďalší termín odvolacieho konania súd dnes stanovil na 14. januára 2008.

Zdielať na

Najčítanejšie správy