Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pochovali bratov, ktorí zahynuli v Nemecku
Zdielať na

Pochovali bratov, ktorí zahynuli v Nemecku

Na Hlavnom cintoríne v Prešove dnes pochovali bratov Vykoupilovcov, ktorí zahynuli na stavbe tepelnej elektrárne v Nemecku. VIDEO: Zostrih z pohrebu a spomienka venovaná obom bratom.

Na Hlavnom cintoríne v Prešove dnes pochovali bratov 35-ročného Patrika a 32-ročného Jaroslava Vykoupilovcov, ktorí zahynuli na stavbe tepelnej elektrárne pri nemeckom meste Grevenbroich neďaleko Düsseldorfu.

Tragédia sa stala 25. októbra, keď sa na stavenisku zrútila časť oceľovej konštrukcie. Na smútočnom akte sa zúčastnilo asi 300 ľudí, okrem rodiny aj veľa kamarátov.

V obradnej miestnosti si zúčastnení mohli pozrieť z videozáznamu fotografie mladých mužov, ktorí boli vášniví horolezci, jaskyniari a aktívni záchranári. Hoci medzi bratmi bol trojročný vekový rozdiel, narodili sa v jeden deň a mesiac a nečakaná smrť ich zastihla rovnako v jeden osudný deň. Ich hroby sú vedľa seba, do jedného z nich hodili ich kamaráti skateboard.

Bratia Vykoupilovci pracovali v Nemecku legálne pre slovenskú stavebnú firmu a mali platnú pracovnú zmluvu ako vysoko špecializovaní pracovníci. Pôvodne ich najali ako záchranárov, pre nedostatok odborného personálu ich využívali aj ako špecialistov na prácu vo veľkých výškach.

Zdielať na

Najčítanejšie správy