Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitý mládenec bez vodičáku vrazil do svahu
Zdielať na

Opitý mládenec bez vodičáku vrazil do svahu

Zdroj: stefsan/ilustračné

Pätnásťročný chlapec v sobotu v noci narazil do svahu na ceste z Krupiny do Šiah

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie mládenca, ktorý pod vplyvom alkoholu a bez vodičského oprávnenia spôsobil dopravnú nehodu. Okrem mládenca sa zranili dvaja spolujazdci.

Ako agentúru SITA informovala Renáta Čuháková z nitrianskej krajskej polície, 15-ročný chlapec v sobotu v noci narazil do svahu na ceste z Krupiny do Šiah. Za volantom VAZ-u 2104 nedodržal predpisy, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. Dostal šmyk, zišiel z cesty a vrazil do svahu.

Auto sa prevrátilo na strechu, pričom vodič a 17-ročný spolujazdec utrpeli ľahké poranenia. S ťažkými zraneniami vyviazol ďalší 17-ročný spolujazdec, liečba bude trvať asi 12 týždňov. Policajti zistili v dychu šoféra 0,25 promile alkoholu.

Alkohol úradoval aj v prípade piatkovej havárie, ktorá sa stala v obci Chotín v Komárňanskom okrese. Trestnému stíhaniu za ublíženie na zdraví čelí 24-ročný vodič, ktorý v aute Opel Vectra nevenoval dostatočnú pozornosť šoférovaniu, prešiel do protismeru a skončil v priekope.

Pri nehode si 20-ročný spolujazdec zlomil nohu, čo si vyžaduje šesťtýždňovú liečbu. Komárňanskí dopravní policajti zistili v dychu vodiča 1,25 promile alkoholu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy