Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trnavský región sa prezentuje v Budapešti
Zdielať na

Trnavský región sa prezentuje v Budapešti

Zdroj: redakcia

Kraj pripravil program gramom, v ktorom nebudú chýbať ukážky ľudových tradícií a remesiel, ochutnávka tradičných špecialít aj odborný program.

Podpisom dohody o spolupráci medzi Trnavským samosprávnym krajom (TTSK) a Župou Györ - Moson - Sopron sa dnes dopoludnia začne v hlavnom meste Maďarska "Týždeň Trnavského samosprávneho kraja v Budapešti".

Na podujatí, ktoré sa uskutoční v Slovenskom inštitúte od dnes do štvrtka, chce TTSK prezentovať svoju pripravenosť na spoluprácu v hospodárskej, obchodnej i kultúrnej oblasti. Cieľom je tiež rozvoj turistiky a prehlbovanie dobrých susedských vzťahov medzi obyvateľmi oboch krajín.

TTSK chce štvordňovým programom, v ktorom nebudú chýbať ukážky ľudových tradícií a remesiel, ochutnávka tradičných špecialít aj odborný program v tematických dňoch, poskytnúť príležitosť ako južným susedom priblížiť históriu, kultúru, školstvo a možnosti cestovného ruchu v trnavskom regióne.

V rámci slávnostného otvorenia podujatia bude dnes dopoludnia aj vernisáž akademického maliara Ľudovíta Hološku, ktorého diela do Budapešti zapožičala Záhorská galéria v Senici. Organizátori očakávajú, že na dnešnom programe prezentácie TTSK privítajú tiež zástupcov maďarskej a slovenskej vlády, veľvyslanectiev oboch krajín, predstaviteľov maďarskej metropoly a primátorov miest TTSK.

Zdielať na

Najčítanejšie správy