Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Csáky by si mal uvedomiť, že nesedí v maďarskej vláde
Zdielať na

Csáky by si mal uvedomiť, že nesedí v maďarskej vláde

Zdroj: SITA/Michal Burza

Nechoval sa ako štátny občan Slovenskej republiky a ústavný činiteľ, ale zastával úzke stranícke a ideologické záujmy maďarstva, tvrdí Hrušovský

Prenášanie vnútropolitických tém na pôdu Európskeho parlamentu (EP), ktoré robí SMK, škodí Slovensku, uviedol v diskusnej relácii televízie TA3 V politike predseda KDH Pavol Hrušovský.

Takáto politika podľa neho neprispieva ani k zlepšeniu vzťahov medzi Slovenskou a Maďarskou republikou, ktoré považuje za "žalostné".

"Európa nás začína vnímať negatívne, ako krajiny, ktoré si nedokážu vyriešiť svoje problémy doma," skonštatoval Hrušovský. Dodal, že štýl politiky, ktorý zvolilo nové vedenie SMK, nie je "kompatibilný" s politikou KDH a ohrozuje spoluprácu oboch strán.

"Pál Csáky by si mal uvedomiť, že nie je členom vlády Maďarskej republiky, ale predsedom jednej z politických strán," odkázal Hrušovský lídrovi maďarskej koalície.

SMK v európskych inštitúciách nepravdivo informuje o podobe menšinovej politiky v SR, tvrdí podpredseda Smeru-SD a vicepremiér Dušan Čaplovič. Súčasne pripustil, že tomu nahráva aj nedostatočná aktivita slovenských zástupcov.

Poslanci v EP tak "viacej počúvajú negatívnych informácií zo strany SMK". Politiku Pála Csákyho a podpredsedu SMK Miklósa Duraya prirovnal Čaplovič k politike Hizballáhu. Csáky podľa neho poškodzoval obraz Slovenska v zahraničí ešte ako vicepremiér predchádzajúcej vlády. "Nechoval sa ako štátny občan Slovenskej republiky a ústavný činiteľ, ale zastával úzke stranícke a ideologické záujmy maďarstva", vyhlásil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy