Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vrah Kubašiaka dostal 25 rokov!
Zdielať na

Vrah Kubašiaka dostal 25 rokov!

Zdroj: SITA/Dušan Hein/ilustračné

Rozsudok nie je právoplatný, pretože Róbert P. sa proti nemu hneď odvolal.

Na 25 rokov v najprísnejšej skupine odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici bývalého policajného vyšetrovateľa Róberta P. Uznal ho vinným z vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka z Polomky a ďalších zločinov. Jeho spoluobžalovaného Róberta Č. odsúdil na 7 a pol roka v najľahšej skupine. Rozsudok nie je právoplatný, pretože Róbert P. sa proti nemu hneď odvolal.

Na dnešnom pojednávaní pred Okresným súdom v Banskej Bystrici sa obžalovaný snažil výsledky posudkov spochybniť a vinu opäť odmietol.

Kubašiaka podľa obžaloby zavraždil vlani v novembri práve Petluš s pomocou bývalého policajta Róberta Červeňana a vtedy aktívneho policajta Juraja Roszíka. Roszík sa k účasti na prepadnutí podnikateľovho domu v Polomke priznal a v inom procese sa s prokurátorom dohodol na treste osem a pol roka väzenia. Róbertovi Červeňanovi hrozí trest sedem až 12 rokov vo väzení.

Z objednania vraždy Kubašiaka polícia v inom procese obvinila jeho obchodného partnera Igora Šajgala. Šajgal, ktorý je podozrivý, že si vraždu objednal za milión korún, v minulosti spolupracoval s Kubašiakom pri obchode s pohonnými hmotami.

Vražda vzbudila pozornosť pre mafiánsky spôsob popravy a niekoľkodňovú policajnú akciu na zadržanie údajných vrahov. Všetci traja muži podľa obžaloby vtrhli prezlečení za policajtov do Kubašiakovho rodinného domu v Polomke, kde bola okrem majiteľa domu a jeho rodiny aj návšteva. Zviazaného podnikateľa vraj popravili strelou do hlavy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy