Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Bratislave dnes 14 dopravných nehôd
Zdielať na

V Bratislave dnes 14 dopravných nehôd

Zdroj: archív

Pri nehode pri Botanickej záhrade sa zranil 40-ročný vodič osobného auta z Bratislavy a jeho spolujazdkyňa. Obidvoch previezli do nemocnice

Zhustená premávka v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých si dnes v hlavnom meste vyžiadala 14 dopravných nehôd.

"Všetky kolízie sa zaobišli bez vážnejších zranení. Polícia ešte aktuálne na mieste dokumentuje dopravnú nehodu na Botanickej ulici v Karlovej Vsi, kde sa zrazila električka s osobným autom," uviedla pre agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Pri nehode sa zranil 40-ročný vodič osobného auta z Bratislavy a jeho spolujazdkyňa. Obidvoch previezli do nemocnice. Dychová skúška u 61-ročného vodiča električky nepreukázala požitie alkoholu. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, alkohol u zraneného šoféra zistí krvná skúška. Nehoda zablokovala premávku v Karlovej Vsi na pol hodinu. Príčiny a okolnosti zrážky vyšetruje polícia.

Polícia v hlavnom meste dnes posilnila poriadkovú i dopravnú políciu. V okolí cintorínov na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky až do nedele dbajú hliadky na priľahlých križovatkách a na prístupových cestách k cintorínom.

Na parkoviskách a v areáloch cintorínov sa dnes vo väčšej miere objavili i mestskí policajti, ktorí mali na starosti verejný poriadok. Podľa hovorcu bratislavskej mestskej polície Petra Plevu boli parkoviská v okolí cintorínov Ružinov, Slávičie údolie a Krematórium zaplnené už v predpoludňajších hodinách. Pre problémy s nedostatkom parkovacích miest pri areáli Krematória a pri Ružinovskom cintoríne preto vodiči smeli odstaviť svoje autá aj na trávnatých plochách.

"Výraznejší prípad narušenia verejného poriadku sme zaznamenali len ráno, keď nás obyvatelia Bratislavy upozornili, že pred cintorínom v Ružinove zabrali trhovníci svojimi stánkami priestor vyhradený ako nástupište a výstupište trolejbusov. Hliadka však vyriešila situáciu na mieste," informoval Pleva.

Zdielať na

Najčítanejšie správy