Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fico sa stretol s predstaviteľmi jadrového výskumu
Zdielať na

Fico sa stretol s predstaviteľmi jadrového výskumu

Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher

Fico je v Kórei, dnes sa stretol s jadrovými výskumníkmi

S predstaviteľmi kórejského jadrového výskumu sa dnes počas návštevy kórejského výskumného inštitútu v Daedeok Innopolis stretol predseda vlády SR Robert Fico.

Výroba elektrickej energie z jadra má v Kórejskej republike podobne ako na Slovensku veľký význam a stretnutie potvrdilo, že tu existujú významné kapacity na vzájomnú vedeckú spoluprácu, informovala premiérova hovorkyňa Silvia Glendová.

Fico sa stretol na pôde inštitútu aj s kórejskými expertmi, kde hovorili o možnostiach prepojenia vedy a výskumu na prax a podnikateľskú činnosť. Predseda vlády zdôraznil, že budúcnosť Slovenska a jeho ekonomický rast nemôžu byť postavené na lacnej pracovnej sile ako tomu bolo za pôsobenia predchádzajúcej vládnej garnitúry.

Perspektíva Slovenska je v nových myšlienkach, inováciách a v ich praktickom uplatňovaní. Podľa predsedu vlády SR je vedeckovýskumná základňa na Slovensku solídna, avšak nedostatočne koordinovaná s neúčinným prepojením na prax. Pri tejto príležitosti požiadal kórejských expertov o možnosť prezentovania systému prepojenia vedy a výskumu na prax pre slovenských expertov.

Predseda vlády sa dnes ďalej stretol s predsedom vlády Južnej Kórey Duck-soo Hanom. Kórejský premiér okrem iného informoval slovenskú delegáciu o svojom pripravovanom stretnutí s predsedom vlády Kórejskej ľudovodemokratickej republiky, ktoré má významným spôsobom prispieť k stabilite na Kórejskom polostrove. Robert Fico pozval svojho partnera na oficiálnu návštevu Slovenska.

Vo večerných hodinách sa premiér spolu so svojím kórejským partnerom zúčastnia na koncerte Slovenskej filharmónie v Soule.

Zdielať na

Najčítanejšie správy