Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti odhalili lupičov
Zdielať na

Policajti odhalili lupičov

Zdroj: tanjila/ilustračné

Policajtom na východnom Slovensku sa podarilo vypátrať páchateľov dvoch lúpeží

Policajtom na východnom Slovensku sa podarilo vypátrať páchateľov dvoch lúpeží. V prvom prípade boli úspešní michalovskí policajti, ktorí vyšetrovali lúpežné prepadnutie 16-ročnej Dominiky z Michaloviec. Dvaja páchatelia ju večer 27. októbra prepadli v Michalovciach na Hollého ulici a zobrali jej hotovosť a osobné veci, čím jej spôsobili škodu 1 300 korún.

Maroša z obce Slávkovce v okrese Michalovce vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže, druhého páchateľa zatiaľ polícia nepozná, uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Obvineného 26-ročného Maroša na podnet sudcu vzali do väzby v Košiciach, informovala policajná hovorkyňa.

Košickým policajtom sa podarilo usvedčiť troch miestnych mladíkov, ktorí 13. októbra večer v Košiciach na Americkej triede lúpežne prepadli 55-ročného Tibora z Košíc. Páchateľmi boli 19-ročný doposiaľ jedenkrát súdne trestaný Tomáš, 15-ročný tiež raz súdne trestaný Arpád a 14-ročný Ján.

Mladí lúpežníci svojej obeti po fyzickom útoku ukradli 200 korún, štyri strieborné mince a bankomatovú kartu. Následne jeden z páchateľov vytiahol nôž, pichol poškodeného do pravej ruky a vylákal od neho PIN kód k ukradnutej bankomatovej karte.

Z karty páchatelia vybrali viac ako 25-tisíc korún. Vybrané finančné prostriedky použili pre vlastnú potrebu, uviedla Demjanovičová. Vyšetrovateľ trojicu obvinil zo zločinu lúpeže, za čo im hrozí sedem až 12 rokov za mrežami.

Ako uviedla policajná hovorkyňa, mladíci sú obvinení aj za prečin neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Obvinení sú stíhaní na slobode, informovala Demjanovičová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy