Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fico v nedeľu odcestuje do Južnej Kórey
Zdielať na

Fico v nedeľu odcestuje do Južnej Kórey

Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher

Ťažiskom návštevy je podpora ďalšieho rozvoja slovensko - juhokórejských vzťahov a spolupráce predovšetkým v oblasti hospodárstva a investícií.

Predseda slovenskej vlády Robert Fico a minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek odcestujú v nedeľu večer na oficiálnu návštevu Kórejskej republiky, kde budú do 2. novembra.

Ťažiskom návštevy je podpora ďalšieho rozvoja slovensko - juhokórejských vzťahov a spolupráce predovšetkým v oblasti hospodárstva a investícií. Hovoriť sa bude aj o aktuálnom stave vzťahov medzi Európskou úniou a Kórejskou republikou a dôležitých medzinárodnopolitických otázkach. Počas oficiálnej návštevy podpíše Robert Fico slovensko-juhokórejskú medzivládnu dohodu o spolupráci v oblasti kultúry, školstva a cestovného ruchu.

V rámci pracovného programu R. Fico absolvuje v Soule stretnutia s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi Kórejskej republiky: prezidentom Roh Moo-hyunom, predsedom Národného zhromaždenia Lim Chae-jungom a premiérom Han Duk-soom.

Stretne sa tiež s predstaviteľmi Federácie kórejských podnikateľov pre malé a stredné podnikanie, navštívi spoločnosť Samsung Electronics a výskumné a vývojové stredisko spoločnosti Hyundai-Kia. Privítajú ho aj vo vedeckom pracovisku Daedeok Innopolis zameranom na jadrový, energetický a vesmírny výskum.

Návštevu Južnej Kórey Fico ukončí prehliadkou Spojenej bezpečnostnej oblasti na hranici krajiny s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou, kde sa stretne s predstaviteľmi Dozornej komisie neutrálnych štátov nad dodržiavaním prímeria.

Zdielať na

Najčítanejšie správy