Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dovolenkári sa nemôžu vrátiť domov
Zdielať na

Dovolenkári sa nemôžu vrátiť domov

Sunny Days sa zmenili na nočnú moru na konci dovolenky. Dovolenkári sa totiž doteraz nedostali domov. Vypočujte si rozhovor s matkou jednej z dovolenkárov.

Koniec dovolenky sa zmenil na nočnú moru. Takto to vnímajú klienti českej cestovnej kancelárie Sunny Days, ktorí sa už tretí deň pokúšajú dostať z Egypta domov. Medzi dovolenkármi sú tiež Slováci. Malo ísť o last minuty za 10 korún na osobu. Sunny Days sa takto chtiac či nechtiac zmenila na Cloudy Days.

Trikrát prejsť colnou kontrolou na Egyptskom letisku a takmer 17 hodín čakať na lietadlo. Presne takúto hrôzu od nedele prežíva v Hurgade 180 turistov tejto cestovnej kancelárie. Slovákov je 20.

"Úplná katastrofa, spali sme na zemi na uterákoch, deti vrieskali," telefonuje jeden z dovolenkárov.

Prvýkrát mali dovolenkári odletieť domov v nedeľu ráno. Lietadlo egyptskej spoločnosti Koral Blue sa však údajne pokazilo, odišiel ľavý motor lietadla. Ľudia strávili na letisku 8 hodín bez toho, aby im niekto dal akékoľvek informácie. Ostali bez delegátov, vraj mali vypnuté mobily.

Nadránom odviezli dovolenkárov späť na hotel. O pár hodín sa však znova všetko zopakovalo. Je pondelok večer a ľudia, ktorí už dávno mali byť doma a dnes dokonca v práci, sú stále v Egypte.

S cestovnou kanceláriou sa TV JOJ pokúšala spojiť aj telefonicky. Márne. Telefonicky, žiaľ, informácie neposkytujú. V tlačovej správe, ktorú poslali mailom, oznámili, že pre ľudí majú náhradné lietadlo. Dnes večer by mali odlietať s českou spoločnosťou Travel Service. Takže doma by mohli byť okolo pol druhej v noci.

Cestovná kancelária mala už podobné problémy pred niekoľkými dňami v Tunisku. Klienti museli na lietadlo čakať 20 hodín. Po návrate im bolo ponúknuté odškodné 500 korún.

Vypočujte si telefonický rozhovor s matkou jednej z dovolenkárov:

Zdielať na

Najčítanejšie správy