Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dominik sa prebral z kómy
Zdielať na

Dominik sa prebral z kómy

Chlapca, ktorý sa bicykloval, zrazila 38-ročná vodička na osobnom aute len niekoľko metrov od jeho domu.

10-ročný Dominik Zaťko z Glabušoviec sa konečne prebral z kómy. Po vážnom úraze hlavy už jeho rodina nedúfala, že sa preberie.

Chlapca, ktorý sa bicykloval, zrazila 38-ročná vodička na osobnom aute len niekoľko metrov od jeho domu. Chlapca operovali v banskobystrickej nemocnici a matka, ktorá bola po celý čas pri ňom už pomaly začala strácať nádej. Takmer tri týždne trvalo kým sa malý Dominik prebral z kómy.

Nehodu stále vyšetruje polícia. 38-ročná vodička, ktorá chlapca zrazila ešte nebola obvinená. Dominikovu mamu mrzí, že hoci žena často chodí okolo ich domu, doteraz sa neprišla ospravedlniť ani sa nezaujíma o Dominikov zdravotný stav.

Hoci má Dominik to najhoršie za sebou, čaká ho ešte niekoľkomesačná rehabilitácia. Po ťažkom úraze sa bude musieť odznova učiť rozprávať, chodiť, čítať aj písať.

"Veľa nás toho ešte čaká, ale my to zvládneme, však Domino." Prihovára sa k milovanému synovi jeho matka.

Ako povedal i Ladislav Laho, riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, "stav sa zlepšuje, komunikuje, hýbe končatinami." Zároveň však dodal, že "už to nebude ten istý chlapec ako pred tým."

Zdielať na

Najčítanejšie správy