Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Liptove postavia športovú halu
Zdielať na

Na Liptove postavia športovú halu

Zdroj: Travis S.

Pri Liptovskom Mikuláši bude nová viacúčelová športová hala

Viacúčelovú športovú halu s parkoviskami, prístupovými komunikáciami a ďalšou infraštruktúrou za približne 190 miliónov korún postavia v blízkosti rekreačného areálu Aquapark Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši.

Jej výstavbu, ktorú plánujú ukončiť na budúci rok v auguste, dnes symbolicky začali položením základného kameňa.

Na investíciu mesto Liptovský Mikuláš získalo z eurofondov 170 miliónov korún. Zvyšných 20 miliónov korún sú vlastné zdroje. Jej zámerom je vybudovanie multifunkčnej športovej haly, mosta, príjazdových ciest k parkoviskám, plynovodu Ráztoky - Rybníčky a ďalších prác.

„Chceli sme podporiť rozvoj kultúrno-spoločenských a športových podujatí v regióne Liptova," uviedol dnes pred zástupcami mesta, investormi a novinármi primátor L. Mikuláša Ján Blcháč. Investícia podľa neho doplní úroveň poskytovaných služieb neďaleko akvaparku a pomôže rozvoju cestovného ruchu na tomto území.

Vo viacúčelovej hale sa budú nachádzať tri tenisové kurty so špeciálnym povrchom a tri basketbalové a volejbalové ihriská. Okrem toho tam bude aj hádzanárske ihrisko, ďalšie priestory a približne 800 mobilných miest na sedenie. Multifunkčná hala bude mať kapacitu 600 miest, parkovisko 200 vozidiel.

Projekt je financovaný z európskych štrukturálnych fondov v rámci Sektorového operačného programu Priemysel a služby v programovacom období 2004 - 2006. Ide o najväčší projekt podporený Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch.

Zdielať na

Najčítanejšie správy