Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Británia chce viac informácií o turistických atrakciách u nás
Zdielať na

Británia chce viac informácií o turistických atrakciách u nás

Zdroj: Juraj Kubica

Obyvatelia Veľkej Británie vedia málo o našich turistických atrakciách.

Obyvatelia Veľkej Británie vedia málo o našich turistických atrakciách. Nový veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v SR Michael Roberts preto navrhuje užšiu spoluprácu so SR s cieľom lepšie prezentovať slovenské turistické atrakcie v jeho krajine.

Roberts tlmočil tento návrh na dnešnom stretnutí so štátnou tajomníčkou Ministerstva zahraničných vecí (MZV) SR Oľgou Algayerovou. Veľvyslanec ju informoval o stanovisku Veľkej Británie k najnovšiemu vývoju v Barme/Mjanmarsku a požiadal o podporu SR v diskusiách na túto tému na nadchádzajúcom zasadaní Rady pre všeobecné záležitosti a vonkajšie vzťahy Európskej únie (GAERC) a na neformálnom stretnutí hláv štátov a vlád EÚ v Lisabone.

Oľga Algayerová sa zaujímala o najnovší vývoj vo Veľkej Británii v súvislosti s prípravou ratifikácie reformnej zmluvy EÚ.

Algayerová a Roberts prediskutovali slovensko-britské bilaterálne vzťahy. Zhodli sa v tom, že ekonomické vzťahy medzi oboma krajinami by mohli byť intenzívnejšie.

Británia a Slovensko by mali vzájomné úsilie v tomto smere postaviť na prítomnosti britských firiem v SR, ale aj využívať potenciál slovenských občanov pracujúcich vo Veľkej Británii. Najmä tých, ktorí sa rozhodnú nadobudnuté skúsenosti zužitkovať na Slovensku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy