Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na žilinskom sídlisku horelo ráno šesť áut
Zdielať na

Na žilinskom sídlisku horelo ráno šesť áut

Zdroj: internet

Majiteľom vozidiel, vznikla škoda, ktorá je odhadnutá na viac ako milión korún.

Šesť vozidiel horelo dnes nadránom na sídlisku Vlčince v Žiline. Pred pol štvrtou ráno prijala polícia oznámenie o požiari áut na ulici B. S. Timravy na sídlisku Vlčince.

Od horiaceho vozidla Renault Megane cabrio sa zapálilo ďalších päť vedľa stojacich áut rôznych značiek. Podľa informácií žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej požiarny expert nevylúčil úmyselné zapálenie. Presnú príčinu požiaru, ako aj skutočnosť, či išlo o úmyselné založenie požiaru, určí až záver expertízy.

Majiteľom vozidiel vznikla škoda, ktorá je odhadnutá na viac ako milión korún. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi v prípade jeho zistenia hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Policajtom z Kysuckého Nového Mesta sa podarilo odhaliť páchateľa, ktorý ešte 6. septembra úmyselne zapálil VW Golf zaparkovaný na ulici Jesenského. Pri požiari zhorela predná motorová časť vozidla. Majiteľovi vznikla škoda za najmenej 200-tisíc korún.

Páchateľom je 20-ročný muž, ktorého vyšetrovateľ v utorok obvinil z poškodzovania cudzej veci. Obvinený má za sebou pestrú kriminálnu minulosť a v súčasnosti čelí viacerým obvineniam z trestných činov najmä majetkového charakteru, ale aj násilnej trestnej činnosti. Z tohto dôvodu podal vyšetrovateľ návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, dodala Balogová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy