Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyradia autobusy, preškolia vodičov
Zdielať na

Vyradia autobusy, preškolia vodičov

Zdroj: Aled Betts/ilustračné

Technici Dopravného podniku Bratislava (DPB) v týchto dňoch skontrolujú autobusy značky TAMBUS. Ak nájdu nedostatky, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť cestujúcich, vyradia vozidlo z prevádzky.

Technici Dopravného podniku Bratislava (DPB) v týchto dňoch skontrolujú stav palivových systémov vo všetkých autobusoch značky TAMBUS.

Ak nájdu nedostatky, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť cestujúcich, vyradia vozidlo z prevádzky. DPB zároveň nainštaluje samohasiace prístroje do 120 dieselových autobusov značky Ikarus, čo bude stáť asi päť miliónov korún.

Reaguje tak na minulotýždňové požiare dvoch autobusov značky TAMBUS a Ikarus. Agentúru SITA informoval predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník.

Spoločnosť ďalej rozšíri pravidelné preškoľovanie vodičov Mestskej hromadnej dopravy (MHD) o požiarne predpisy, spôsob hasenia požiarov a nácvik riešenia krízových situácií.

Ako uviedol v pondelok pre agentúru SITA Zahradník, požiare sú aj dôsledkom toho, že dopravný podnik používa zastarené vozidlá, obnova vozového parku je preto viac ako nevyhnutná. Zásadná obnova vozidiel bratislavskej MHD by sa podľa neho mala začať na budúci rok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy