Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V. Juščenko príde vo štvrtok na dvojdňovú návštevu SR
Zdielať na

V. Juščenko príde vo štvrtok na dvojdňovú návštevu SR

Zdroj: blandm

Ukrajinský prezident Viktor Juščenko pricestuje na oficiálnu návštevu Slovenska. Čaká ho stretnutie s prezidentom Gašparovičom, premiérom Ficom, kultúrno-spoločenské podujatia a podpísanie dvoch medzirezortných zmlúv.

Ukrajinský prezident Viktor Juščenko pricestuje vo štvrtok na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky. Prvý deň strávi v Bratislave, piatkový program je zameraný na kultúrno-spoločenské podujatia v meste Svidník na východnom Slovensku.

Počas Juščenkovej návštevy Slovenska budú podpísané dve medzirezortné slovensko-ukrajinské dohody. Juščenko príde na pozvanie prezidenta SR Ivana Gašparoviča, na ceste ho bude sprevádzať manželka Katerina Juščenková.

Viktor Juščenko a Ivan Gašparovič sa vo štvrtok zúčastnia v Prezidentskom paláci na podpise Dohody medzi Slovenskou republikou a Ukrajinou o zmene Zmluvy medzi SR a Ukrajinou o sociálnom zabezpečení a Dohody medzi Vládou SR a Kabinetom ministrov Ukrajiny o výstavbe nového cestného hraničného priechodu Čierna-Solomonovo.

Prezidenti absolvujú plenárne rokovanie, po stretnutí s predsedom Národnej rady SR Pavlom Paškom bude mať Viktor Juščenko prednášku na tému Európske perspektívy Ukrajiny.

V piatok ráno sa Juščenko stretne so slovenským premiérom Robertom Ficom, potom odletí do Košíc, odkiaľ sa presunie do Svidníka. Tam sa stretne s primátorom mesta Michalom Bartkom. Ukrajinský prezident navštívi aj miestne Múzeum ukrajinskej kultúry, položí veniec k Pamätníku osloboditeľov a stretne sa so zástupcami ukrajinskej národnostnej menšiny.

Zdielať na

Najčítanejšie správy