Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti vykopali ďalšieho mŕtveho
Zdielať na

Policajti vykopali ďalšieho mŕtveho

Žilinskí policajti našli ďalšiu mŕtvolu. Malo by ísť o človeka, ktorý sa stal obeťou organizovaného zločinu – typická mafiánska vražda.

Žilinskí policajti vykopali telo ďalšieho zavraždeného muža. V lese v katastri Žiliny objavili kostru 35-ročného Slováka, ktorého zastrelili v jeseni 1998. Na dnešnej tlačovej besede v Žiline o tom informoval krajský policajný riaditeľ František Posluch.

Nebohý patril do skupiny takzvaných bielych koní, páchal ekonomickú trestnú činnosť. Policajti predpokladajú, že v okolí miesta, kde našli túto mŕtvolu, môžu nájsť aj ďalších zavraždených ľudí. Kostra 35-ročného Slováka ležala v metrovej hĺbke, telo bolo v pokročilom štádiu rozkladu. Zachovali sa však časti svalového tkaniva spolu s kožou a vlasmi. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy.

Krajský policajný šéf nevylúčil súvislosť s trestnou činnosťou Františka S., ktorý je obvinený z vraždy deväť rokov nezvestného bývalého policajta. Čelí tiež obvineniu z vraždy muža, ktorého telo našla polícia v auguste v lese pri Strečne v Žilinskom okrese.

Žilinskí policajti zistili v septembri aj totožnosť ďalšieho zavraždeného muža, ktorého pozostatky sa našli v júni 1997 v Nededzi v Žilinskom okrese. Podľa vzoriek DNA zistili, že išlo o 28-ročného muža z okresu Považská Bystrica, ktorý býval v Žiline. Pracoval pre podsvetie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy