Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Joe Cocker koncom roka po prvý raz zaspieva na Slovensku
Zdielať na

Joe Cocker koncom roka po prvý raz zaspieva na Slovensku

Zdroj: SITA/AP Photo/Keystone, Walter Bieri

Cocker príde na Slovensko predstaviť svoju novú platňu Hymn For My Soul.

Legendárny britský spevák Joe Cocker, známy nezameniteľným chrapľavým hlasom, bude koncom roka koncertovať aj na Slovensku. Interpret hitov ako Unchain My Heart či You Are So Beautiful vystúpi 6. novembra v Košiciach a neskôr 9. decembra aj v Bratislave. Lístky sú už v predaji.

Podľa organizátorov z XL Group Cocker príde na Slovensko predstaviť svoju novú platňu Hymn For My Soul. Publikum sa však dočká aj ďalších hitov žijúcej legendy, ktorá počas svojej bohatej kariéry vydala viac než dve desiatky albumov.

Otec "bieleho soulu", ktorý sa venuje hudbe už vyše 40 rokov, sa preslávil už v roku 1969 na festivale Woodstock. V živelnom soulovom podaní tam zaspieval pesničku With A Little Help From My Friends z repertoáru Beatles. Väčšina ľudí ho pozná ako speváka s nezameniteľným hlasom a interpreta vášnivých lovesongov. Málokto však vie, že 63-ročný rodák z Sheffieldu začínal ako bubeník v kapele The Cavaliers.

Jednou z jeho najúspešnejších nahrávok sa stal v roku 1970 naživo nahrávaný dvojalbum Mad Dogs And Englishmen. Veľký comeback však Cocker slávil v 90. rokoch napríklad aj s platňou Have A Little Faith. Hitom sa stala rovnomenná pesnička i ďalšie, napríklad Summer In The City.

Na Slovensku Cocker vystúpi po prvý raz, v minulosti však už koncertoval v Česku. V brnenskej hale v roku 2000 predstavil okrem starších hitov aj pesničky z vtedajšej novinky No Ordinary World. Česko Cocker nevynechá ani tentoraz, vystúpi tam 12. decembra.

Cocker je ďalšou z hviezd medzinárodnej popovej a rockovej scény, ktorá zavíta na Slovensko. Pred ním ho do svojej koncertnej šnúry zaradil aj George Michael, Sting či Duran Duran.


Zdielať na

Najčítanejšie správy