Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vo Vrakuni otvoria v stredu Rodinné centrum Pohoda
Zdielať na

Vo Vrakuni otvoria v stredu Rodinné centrum Pohoda

Zdroj: search.creativecommons.org

"Snažíme sa vytvoriť spoločný, normálny a komunitný projekt, pretože deti z detského domova (...) potrebujú funkčné vzory. Chceme, aby sa stretávali s deťmi zo sídliska, aby sa k sebe navzájom správali slušne a aby sa naučili spoločným aktivitám."

Rodinné centrum Pohoda slávnostne otvoria v stredu o 10:00 v priestoroch Detského domova (DD) Pohoda na Stavbárskej ulici v bratislavskej mestskej časti (MČ) Vrakuňa.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Ida Želinská z DD Pohoda, ide o spoločný neziskový projekt ľudí, ktorí pracujú v detskom domove a aktívnych mamičiek z MČ Vrakuňa a Podunajské Biskupice. "Snažíme sa vytvoriť spoločný, normálny a komunitný projekt, pretože deti z detského domova viac než čokoľvek iné, viac než pomoc a peniaze potrebujú funkčné vzory. Chceme, aby sa stretávali s deťmi zo sídliska, aby sa k sebe navzájom správali slušne a aby sa naučili spoločným aktivitám," uviedla Želinská.

Rodinné centrum ponúka odborné, psychologické i sociálne poradenstvo a voľnočasové aktivity pre všetky deti. Podľa Želinskej bude na spoločné aktivity pre deti zo sídliska a z domova vyhradená jedna miestnosť, kde sa zmestí približne 30 detí. Okrem toho budú mať k dispozícii aj kresliareň, telocvičňu a o nejaký čas aj herňu, ktorú momentálne dokončujú.

"Keďže s projektom len začíname, rodinné centrum bude otvorené dvakrát do týždňa, v utorok a vo štvrtok. Časom však plánujeme mať otvorené každý deň," dodala Želinská.

Zdielať na

Najčítanejšie správy