Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dzurinda zabehol maratón lepšie ako pred zranením
Zdielať na

Dzurinda zabehol maratón lepšie ako pred zranením

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

Maratón zabehol za tri hodiny a 35 minút, pričom zlepšil svoj čas z roku 2005.

Bývalý premiér a súčasný predseda opozičnej SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda sa opäť vrátil do bežeckej formy. Po vlaňajšej komplikovanej zlomenine nohy dnes prvýkrát absolvoval svoj obľúbený maratón. Zhruba 42-kilometrový beh zvládol v dobrom čase aj napriek železným skrutkám, ktoré mu stále spevňujú miesto zlomeniny. 

"Počas behu myslím na všeličo možné, aj podľa toho, čo ľudia pokrikujú. Za tie tri a pol hodiny vám všetko prejde cez hlavu," povedal Dzurinda v cieli novinárom.

Maratón zabehol za tri hodiny a 35 minút, pričom zlepšil svoj čas z roku 2005. Podľa vlastných slov totiž schudol a čosi viac trénoval. Dzurinda (52) v cieli priznal, že počas celého behu cítil zranenú nohu. Je však odhodlaný behávať maratónske trate aj ďalej. Lekári by železné výstuže z nohy opozičného lídra mali vybrať budúci mesiac.
    

Maratón a politika sa podľa Dzurindu dajú porovnať. "Opäť som sa presvedčil, že kde je vôľa, tam je cesta," pripomenul svoje obľúbené politické heslo.
    

Dzurinda utrpel skrutkovitú zlomeninu holene 4. marca 2006 na lyžiarskych svahoch vo Veľkej Rači na Kysuciach. Ešte v deň nehody ho previezli do Bratislavy na operáciu. Už päť dní po zákroku sa Dzurinda stretol s britským premiérom Tonym Blairom a o ďalšie tri dni neskôr odletel do Spojených štátov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy