Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Autičkári a modelári okupujú Kysuce
Zdielať na

Autičkári a modelári okupujú Kysuce

Zdroj: kysuckemuzeum.sk

Kysucké múzeum v Čadci pripravilo výstavu autíčiek od zberateľov z Kysúc i z klubu zo Žiliny.

Výstavu autíčiek rôznych veľkostí a typov od zberateľov z Kysúc i modelov Klubu plastikových modelárov zo Žiliny pripravilo vo svojich priestoroch Kysucké múzeum v Čadci.

Návštevníci výstavy modelov môžu uvidieť tanky, samohybné delá, obrnené transportéry, terénne a nákladné vojenské automobily, ale aj dopravné lietadlá, lietadlá druhej svetovej vojny i povojnové typy. Sprístupnené sú aj modely športových a civilných áut, ponorky a vojenské lode.

Výstavu organizuje Kysucké múzeum v Čadci v spolupráci s Klubom plastikových modelárov zo Žiliny, Združenou strednou školou drevárskou z Krásna nad Kysucou a zberateľmi modelov z Kysúc. Potrvá do 23. novembra, otvorená je v pracovné dni od 8. do 16. hodiny, v sobotu a nedeľu od 10. do 15. hodiny.

Klub plastikových modelárov v Žiline vznikol v roku 2000 ako nezáväzné zoskupenie niekoľkých aktívnych plastikových modelárov zo Žiliny a blízkeho okolia. Postupom času sa vykryštalizovala skupina šiestich členov a viacerých sympatizantov. Na pravidelných týždňových stretnutiach diskutujú o stavbách modelov, o rôznych modelárskych technikách ako aj o historickom pozadí skutočných predlôh modelov.

Členovia klubu sa orientujú na stavbu plastikových modelov najmä pozemnej bojovej techniky a lietadiel, zväčša vojenských. Popritom sa venujú aj štúdiu histórie vojnového obdobia a rôznych technických konštrukčných detailov, ktoré potom využívajú počas plánovania a samotnej stavby modelov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy